DSC03996

Chłopski garnek

Składniki

  • 1/2 małej główki kapusty
  • 2 laski kiełbasy np. podwawelskiej
  • 2 papryki czerwona i żółta
  • 1 cebula
  • 6-7 szt. średnich ziemniaków
  • 4 łyżki koncentratu
  • 3/4 łyżeczki majeranku, oregano, papryki słodkiej, tymianku
  • 1 łyżka oleju, oliwy

 

Na patelni podsmażamy wszystkie warzywa i kiełbasę i przekładamy do garnka. Paprykę i cebule kroimy w dużą kostkę, kiełbasę w księżyce. Do garnka dodajemy również obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz poszatkowaną kapustę. Do 700 ml wody dodajemy koncentrat oraz wszystkie przyprawy i zalewamy składniki w garnku wszystko razem mieszamy. Dusimy w garnku do miękkości ziemniaków oraz kapusty ok 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *